Πρόκειται για ένα υλικό με πολλές χρήσεις στη μαγειρική, φθηνό, ανθεκτικό στη συντήρηση και με γευστικό ενδιαφέρον, που αναδεικνύεται ανάλογα με το μαγείρεμά του. Έχει στενή συγγένεια με το κρεμμύδι αν και είναι αρκετά πιο ήπιο και πιο γλυκό, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το συνδέουν και με το σκόρδο. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες πράσων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πράσα, είναι πλούσια σε σίδηρο, μαγγάνιο και βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά στοιχεία.
Πότε τα φυτεύουμε;
Η αλήθεια είναι πως το να φυτεύει κανείς πράσα δεν είναι και εύκολο πράγμα. Θα πρέπει ο σπόρος να είναι εξαιρετικά φρέσκος, να έχει προετοιμαστεί το χώμα σωστά και να ποτίζεται συχνά πριν και μετά τη μεταφύτευσή του – γιατί, ναι, χρειάζεται και μεταφύτευση. Το φυτεύουμε, λοιπόν, από τον Απρίλιο έως τον Μάιο και το μεταφυτεύουμε γύρω στον Ιούνιο-Ιούλιο.
Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com