Συνταγή για φοκάτσια πατάτας - Ένα σπιτικό και αφράτο ψωμί ταψιού
Μια ακόμα συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Αν σας αρέσει η πατάτα, ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτή την κλασική ιταλική focaccia. Είναι σπιτική, αφράτη, και πεντανόστιμη.
Υλικά
150 γρ. πατάτα, (1 μέτρια)
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
1/2 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ & του ταψιού
150 γρ. νερό, χλιαρό
2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
2 πρέζες ανθό αλατιού
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
ανθό αλατιού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com