Συνταγή για φοκάτσια πατάτας - Ένα σπιτικό και αφράτο ψωμί ταψιού

Μια ακόμα συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Αν σας αρέσει η πατάτα, ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτή την κλασική ιταλική focaccia. Είναι σπιτική, αφράτη, και πεντανόστιμη.

Υλικά

150 γρ. πατάτα, (1 μέτρια)
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
1/2 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ & του ταψιού
150 γρ. νερό, χλιαρό
2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
2 πρέζες ανθό αλατιού

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο
δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
ανθό αλατιού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved