Μπλατσαριά: Η συνταγή για την παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα
Μπλατσαριά δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε και εσείς την παραδοσιακή πίτα με το σπιτικό φύλλο, τα άγρια χόρτα και το τυρί. Είναι πεντανόστιμη και μπορείτε να την απολαύσετε για πρωινό ή σνακ κάθε ώρα της ημέρας.
Υλικά:
Για τη γέμιση
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1.500 γρ. χόρτα, καθαρισμένα (βλήτα, αλμυρίκια, ραδίκια)
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 500 γρ. φέτα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- πιπέρι
Για τη ζύμη
- 300 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα, για το άλειμμα του ταψιού
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αβγά
- 400 γρ. γάλα, φρέσκο πλήρες
- 700 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ.γ. αλάτι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com