Φτιάξτε μία ιδιαίτερη κρεμ καραμελέ με κρέμα, σιρόπι καραμέλας και γλυκό πορτοκαλιού. Ένα γλυκό με ανάλφρη γεύση, ό,τι πρέπει για επιδόρπιο.
Υλικά:
Φέτες από πορτοκάλι
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 50 ml νερό
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για την καραμέλα
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
Για την κρέμα
- 420 ml γάλα
- 3 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com