Κρεμ καραμελέ με πορτοκάλι - Ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε μία ιδιαίτερη κρεμ καραμελέ με κρέμα, σιρόπι καραμέλας και γλυκό πορτοκαλιού. Ένα γλυκό με ανάλφρη γεύση, ό,τι πρέπει για επιδόρπιο.
Υλικά:
Φέτες από πορτοκάλι
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 50 ml νερό
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για την καραμέλα
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
Για την κρέμα
- 420 ml γάλα
- 3 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com