Κλασική συνταγή για τούρτα σεράνο - Πώς θα τη φτιάξετε
Ποιος δεν έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά τη συγκεκριμένη τούρτα;
Ξεκίνησε η εορταστική περίοδος και λόγω τω γιορτών όλο και κάποιο γλυκό θα φτιάξετε στο σπίτι. Προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την κλασική τούρτα σεράνο με ζουμερά σιροπιαστά παντεσπάνια και μους σοκολάτας από γκανάς, σαντιγί και μαρέγκα!
Υλικά
Για το σιρόπι
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. νερό
50 γρ. κονιάκ
Για το παντεσπάνι
5 αβγά, μεσαία
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ. κακάο
Για την κρέμα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
300 γρ. κουβερτούρα
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. νερό
4 ασπράδια, από μεσαία αβγά
΄500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
Για το σερβίρισμα
κεράσια, γλασέ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com