Πώς θα φτιάξετε δικά σας marshmallows για τις γιορτές (εικόνες)

Πηγή: realmomnutrition.com
  • Μια διασκεδαστική δραστηριότητα
  • Υλικά για να φτιάξετε σπιτικά marshmallows
  • Πώς θα τα φτιάξετε βήμα-βήμα (εικόνες)

Αυτά τα σπιτικά marshmallows είναι μια διασκεδαστική διαδικασία για τα παιδιά και εύκολα να τα φτιάξει κανείς. Όχι, για να τα φτιάξετε δεν χρειάζεστε θερμόμετρο.

Είναι ιδανικά για τη ζεστή σας σοκολάτα και όχι, δεν είναι υγιεινά. Μην περιμένετε να σας δώσουμε υγιεινή και χωρίς ζάχαρη συνταγή για τις γιορτές. Πρόκειται για marshmallows και τα marshmallows έχουν τη δική τους γλύκα και ενοχή!

Γιατί να φτιάξετε σπιτικά marshmallows;

Μα φυσικά γιατί είναι διασκεδαστικά. Plus ότι τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν με την διαδικασία και θα λένε στους φίλους τους ότι εκτός από μπισκότα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα έφτιαξαν και marshmallows.

Υλικά για να φτιάξετε σπιτικά marshmallows

Υλικά:

  • 3/4 κρύο νερό
  • 1 κ.τ.γ υγρή βανίλια
  • 3 συσκευασίες ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κ.τ.γ αλάτι
  • 3/4 κούπα γλυκόζη
  • 1-2 κούπες ζάχαρη άχνη

Πώς θα τα φτιάξετε βήμα-βήμα

Βήμα 1ο:

Απλώστε σε ένα ταψάκι διάφανη μεμβράνη και καλύψτε όλες τις πλευρές. Ψεκάστε με λάδι τον πάτο και τις πλευρές γύρω.

Βήμα 2ο:

Στο μπολ του μίξερ βάλτε 1/2 κούπα κρύο νερό και τη βανίλια. Βάλτε 3 πακέτα ζελατίνης στο νερό και τη βανίλια και αφήστε το στην άκρη για 10-15 λεπτά.

Βήμα 3ο:

Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, ανακατέψτε 2 κούπες ζάχαρη, 1/4 κ.τ.γ αλάτι, ¼ κούπας νερό, και ¾ κούπας γλυκόζη. Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατέψτε περιστασιακά, μέχρι να έρθει σε πλήρη βρασμό. Αφήστε το να βράσει για 1 λεπτό και βγάλτε το από τη φωτιά. Βάλτε το στο μείγμα με τη ζελατίνη.

Βήμα 4ο:

Χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ για 10 λεπτά. Στην αρχή θα είναι καφέ το χρώμα του αλλά όσο χτυπιέται στο μίξερ θα γίνεται άσπρο.

Βήμα 5ο:

Μόλις είναι έτοιμο, ρίξτε το ολόασπρο μείγμα σας στο ταψάκι και ισιώστε το με μια σπάτουλα που έχετε περάσει πρώτα από λάδι. Καλύψτε το μείγμα με μια διάφανη μεμβράνη (προσοχή μην ακουμπήσει επάνω στο μείγμα, θα κολλήσει). Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 4-6 ώρες.

Βήμα 6ο:

Βάλτε μια γενναιόδωρη ποσότητα ζάχαρη άχνη σε έναν πάγκο ή σε ένα μεγαλύτερο ταψί και αναποδογυρίστε το mashmallow. Καλύψτε το από παντού με την ζάχαρη και έπειτα κόψτε σε κομμάτια. Είτε με κουπάτ, είτε με ένα μαχαιράκι σε μικρά κομμάτια.

Αποθηκεύστε το σε ένα δοχείο για αρκετές εβδομάδες.

Πηγή: realmomnutrition.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved