Χριστουγεννιάτικο γαλακτομπούρεκο με κανέλα και πορτοκάλι
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Μία ιδιαίτερη συνταγή ό,τι πρέπει για τις μέρες των Χριστουγέννων. Φτιάξτε μία παραλλαγή του κλασικού γλυκού με κανέλα και γαρίφαλο και πορτοκάλι.
Υλικά:
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
75 γρ. μέλι
Για την κρέμα
4 αβγά, μέτρια
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
500 γρ. γάλα, 3,5%
1 κ.σ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
170 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
100 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
220 γρ. βούτυρο, για το άλειμμα των φύλλων
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
Για το σερβίρισμα
φλούδες λεμονιού, από το σιρόπι
κανέλα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com