Πιτάκια με παπαρουνόσπορο και σπιτική ζύμη
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε πιτάκια με σπιτική ζύμη και γέμιση με σταφιδες, λεμόνι και παπαρουνόσπορο. Έχουν ιδιαίτερη γεύση που θα λατρέψετε εσείς και τα παιδιά.
Υλικά:
Για τη ζύμη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κρόκους
250 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
240 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
150 γρ. παπαρουνόσπορο
65 γρ. σταφίδες, μαύρες μικρές
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
1/2 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Επιπλέον
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com