Λαχταριστός χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα
Μια ακόμα συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συνταγή για ένα εορταστικό γλυκό με σπιτικό παντεσπάνι και γκανάς σοκολάτας.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
3 ασπράδια
3 κρόκους
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Για την γκανάζ
600 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τον κορμό
30 γρ. κονιάκ
ζάχαρη άχνη
κεράσια, kirsch
φυσαλίδες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com