Ρύζι μπασμάτι: Ο σωστός τρόπος για να φτιάξετε νόστιμο και σπυρωτό ρύζι

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Ρύζι μπασμάτι: Ο σωστός τρόπος για να φτιάξετε νόστιμο και σπυρωτό ρύζι

Το ρύζι μπασμάτι μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό συνοδευτικό για το κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να το μαγειρέψουμε ώστε να βγει νόστιμο και σπυρωτό; Ο Άκης Πετρτεζίκης μοιράζεται τα μυστικά του.

Υλικά:



250 γρ. ρύζι μπασμάτι



500 γρ. νερό



3 κ.σ. ελαιόλαδο



πιπέρι , φρεσκοτριμμένο



αλάτι



ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι



2 κλ. δεντρολίβανο



1 φύλλο δάφνης

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved