Ρύζι μπασμάτι: Ο σωστός τρόπος για να φτιάξετε νόστιμο και σπυρωτό ρύζι
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το ρύζι μπασμάτι μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό συνοδευτικό για το κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να το μαγειρέψουμε ώστε να βγει νόστιμο και σπυρωτό; Ο Άκης Πετρτεζίκης μοιράζεται τα μυστικά του.
Υλικά:
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
αλάτι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 κλ. δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com