Πανετόνε με cranberries, φιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα
Φτιάξτε το χριστουγεννιάτικο, ιταλικό γλυκό με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το panettone είναι ένα είδος χριστουγεννιάτικου κέικ-ψωμιού το οποίο συνηθίζουν να φτιάχνουν στην Ιταλία τις μέρες αυτές. Περιέχει αποξηραμένα φρούτα και οι συνταγέw ποικίλουν.
Ο Άκης στη δική του συνταγή "παντρεύει" cranberries με φυστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.
Υλικά:
Για το προζύμι (1 δόση)
80 γρ. νερό
5 γρ. μαγιά φρέσκια
130 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
2 γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
100 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ή κόντιτα
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
100 γρ. κουβερτούρα λευκή
100 γρ. cranberries
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
40 ml ρούμι
Για τη ζύμη
150 γρ. γάλα, 3,5%
40 γρ. μαγιά φρέσκια
140 γρ. κρόκους, από μέτρια αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. αλάτι
470 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ
Για τη σύνθεση
200 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
50 γρ. cranberries
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com