Πανετόνε με cranberries, φιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα

Φτιάξτε το χριστουγεννιάτικο, ιταλικό γλυκό με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Το panettone είναι ένα είδος χριστουγεννιάτικου κέικ-ψωμιού το οποίο συνηθίζουν να φτιάχνουν στην Ιταλία τις μέρες αυτές. Περιέχει αποξηραμένα φρούτα και οι συνταγέw ποικίλουν.

Ο Άκης στη δική του συνταγή "παντρεύει" cranberries με φυστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.

Υλικά:



Για το προζύμι (1 δόση)





80 γρ. νερό



5 γρ. μαγιά φρέσκια



130 γρ. αλεύρι για τσουρέκι



2 γρ. αλάτι







Για τη γέμιση





100 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ή κόντιτα



100 γρ. φιστίκια Αιγίνης



100 γρ. κουβερτούρα λευκή



100 γρ. cranberries



ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι



40 ml ρούμι







Για τη ζύμη





150 γρ. γάλα, 3,5%



40 γρ. μαγιά φρέσκια



140 γρ. κρόκους, από μέτρια αβγά



1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



10 γρ. αλάτι



470 γρ. αλεύρι για τσουρέκι



200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου



1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ





Για τη σύνθεση



200 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη



50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα



50 γρ. cranberries



Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved