Υπέροχη, γρήγορη και απολαυστική συνταγή για εκλέρ, πασπαλισμένα με λευκή σοκολάτα. Από τις πιο νόστιμες συνταγές για γλυκά που έχετε δοκιμάσει.
Υλικά
Για τη γέμιση
500 γρ. γάλα, 3,5%
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
6 κρόκους
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, κομμένο σε 4-5 ροδέλες
60 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. βούτυρο
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Για τη ζύμη
250 γρ. νερό
110 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3-4 αβγά, μεγάλα
1 αβγό, μαζί με 1 κ.σ. νερό, ελαφρώς χτυπημένο για το άλειμμα
Για την επικάλυψη
180 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο (προαιρετικά)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com