Αν σας αρέσει το χοιρινό αλλά δεν θέλετε τις κλασσικές μπριζόλες, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για πανσέτα γεμιστή με πιπεριές και γραβιέρα. Συνοδεύστε με πατάτες και καλή σας όρεξη.
Υλικά
2 κιλά πανσέτα, χωρίς κόκαλο, με δέρμα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη μαρινάδα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κύβο κότας
πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
Για τη γέμιση
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
250 γρ. γραβιέρα
Για τη γαρνιτούρα
500 γρ. πατάτες, βρασμένες
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
3 σκ. σκόρδο
3 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. ρίγανη
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
1/4 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
δεντρολίβανο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com