Ζουμερή πανσέτα γεμιστή με πιπεριές και γραβιέρα

Είναι πραγματικά τόσο νόστιμη.

Ζουμερή πανσέτα γεμιστή με πιπεριές και γραβιέρα

Αν σας αρέσει το χοιρινό αλλά δεν θέλετε τις κλασσικές μπριζόλες, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για πανσέτα γεμιστή με πιπεριές και γραβιέρα. Συνοδεύστε με πατάτες και καλή σας όρεξη.

Υλικά

2 κιλά πανσέτα, χωρίς κόκαλο, με δέρμα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τη μαρινάδα

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κύβο κότας
πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Για τη γέμιση

1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
250 γρ. γραβιέρα

Για τη γαρνιτούρα

500 γρ. πατάτες, βρασμένες
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
3 σκ. σκόρδο
3 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. ρίγανη
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
1/4 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

αλάτι
πιπέρι
δεντρολίβανο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved