Αφράτη λεμονόπιτα με φύλλα κρούστας - Πώς θα τη φτιάξετε
Αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Φτιάξτε την πιο ζουμερή και αφράτη λεμονόπιτα που έχετε φάει ποτέ. Ακολουθείστε βήμα βήμα τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη πίτα
5 λεμόνια
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
250 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. γάλα, 3,5%
2 λοβούς βανίλιας
3 αβγά
1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. γεμάτο σόδα μαγειρική
Για το σερβίρισμα
παγωτό, βανίλια (προαιρετικά)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com