Συνταγή για vegan λαζάνια χωρίς αβγά με κιμά σόγιας

Το μυστικό για να φτιάξετε την μπεσαμέλ.

Συνταγή για vegan λαζάνια χωρίς αβγά με κιμά σόγιας

Μια εύκολη συνταγή για λαζάνια με κιμά σόγιας και μπεσαμέλ για όσους είναι χορτοφάγοι ή θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Υλικά

250 γρ. λαζάνια, χωρίς αβγό

Για τον κιμά σόγιας

2 κρεμμύδια, ξερά
2 καρότα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. κιμά σόγιας
100 γρ. κρασί λευκό
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
400 γρ. νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
αλάτι, προαιρετικά

Για τη μπεσαμέλ

30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. ρόφημα σόγιας
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 κ.γ. διατροφική μαγιά

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved