Συνταγή για vegan λαζάνια χωρίς αβγά με κιμά σόγιας
Το μυστικό για να φτιάξετε την μπεσαμέλ.
Μια εύκολη συνταγή για λαζάνια με κιμά σόγιας και μπεσαμέλ για όσους είναι χορτοφάγοι ή θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.
Υλικά
250 γρ. λαζάνια, χωρίς αβγό
Για τον κιμά σόγιας
2 κρεμμύδια, ξερά
2 καρότα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. κιμά σόγιας
100 γρ. κρασί λευκό
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
400 γρ. νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
αλάτι, προαιρετικά
Για τη μπεσαμέλ
30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. ρόφημα σόγιας
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 κ.γ. διατροφική μαγιά
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com