Μία διαφορετική, νόστιμη συνταγή για σπιτικό, χειροποίητο ψωμί με σαφράν που μοιάζει με κέικ. Δεν θα μείνει ψίχουλο.
Υλικά
100 γρ. σταφίδες, ξανθές
1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), σε στήμονες
80 γρ. νερό, βραστό
130 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
15 γρ. μαγιά ξηρή
3 αβγά, μέτρια
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. βούτυρο, παγωμένο
ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com