Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο ορεκτικό από την Κύπρο με ζύμη από πλιγούρι και γέμιση από κιμά
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. πλιγούρι, ψιλό, περασμένο από το μούλτι
350 γρ. νερό, καυτό + έξτρα, αν χρειαστεί
αλάτι
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
1 πρέζα κανέλα
2 αβγά, μεγάλα, ελαφρώς χτυπημένα
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. κανέλα
αλάτι
πιπέρι , μαύρο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι , για το σερβίρισμα
1 λεμόνι, σε φέτες, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com