Απίθανο μπισκοτογλυκό με γεύση πορτοκάλι - Χωρίς αυγά και αλεύρι (vid)
Πώς θα φτιάξετε αυτό το νοστιμότατο γλυκό με μπισκότα και κρέμα πορτοκαλιού
Το πορτοκάλι δεν είναι μόνο θρεπτικό και πλούσιο σε βιταμίνη C. Έχει υπέροχο άρωμα και γεύση που διαρκεί.
Θα το έχετε διαπιστώσει άλλωστε κάθε φορά που προσθέτετε χυμό ή ξύσμα πορτοκαλιού στα γλυκά ή τα φαγητά σας.
Αν σας αρέσει το πορτοκάλι είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού. Η διαδικασία είναι απλή, ειδικά όσον αφορά τις κρέμες.
Όσον αφορά την αναμονή, θα διαπιστώσετε ότι αξίζει τον κόπο.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι (250 ml) γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
- μισό πορτοκάλι ( έξτρα)
- 2 κ.σ (14 γρ.) άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)
- 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι (25 γρ.) γάλα σε σκόνη
- ½ κ.τ.σ. άρωμα πορτοκαλιού
- 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί
- μπισκότα τύπου digestive
Για την σαντιγί
- 1/3 φλιτζάνι (80 ml) κρέμα γάλακτος
- 10 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) άρωμα πορτοκαλιού
- 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί
Για το πασπάλισμα
- αποξηραμένη καρύδα
- αμύγδαλο και φιστίκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμείξτε το κορν φλάουρ με το γάλα, ανακατέψτε ελαφρά και ρίξτε τη ζάχαρη και τη σκόνη γάλακτος.
- Ανακατέψτε καλά το μείγμα και με προσοχή για να μη σβολιάσει.
- Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα, προσθέτοντας το βούτυρο και ανακατεύοντας μέχρι η κρέμα να παίξει. Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει
- Στύψτε ένα πορτοκάλι και ρίξτε δύο κουταλιές χυμό στην κρέμα, μαζί με το άρωμα πορτοκαλιού και το πορτοκαλί χρώμα.
- Σε ένα μικρό πιρέξ στρώστε τα μπισκότα και απλώστε την κρέμα που έχετε ετοιμάσει. Πασπαλίζετε με λίγη καρύδα και απλώνετε και δεύτερη στρώση μπισκότα όπως και κρέμα.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη, το άρωμα πορτοκολιού και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ).
- Μόλις είναι έτοιμη ρίχνετε και το πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής. Απλώνετε πάνω από το γλυκό την σαντιγί και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο αμύγδαλο και το φιστίκι. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια πορτοκαλιού ( ψίχα) από τα οποία έχετε καθαρίσει τη φλούδα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για τρεις ώρες και σερβίρετε.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία γι΄αυτό το υπέροχο, μυρωδάτο γλυκό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved