Πανακότα με κάρδαμο και πορτοκάλι - Ένα ιδιαίτερο χειμωνιάτικο γλυκό
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Συνταγή για την κλασική ιταλική panna cotta με σπιτικό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Ό,τι πρέπει για τους χειμερινούς μήνες.
Υλικά:
Για το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
2 πορτοκάλια
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. νερό
Για την πανακότα
6 γρ. φύλλα ζελατίνης
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
150 γρ. γάλα, 3,5%
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com