Πανακότα με κάρδαμο και πορτοκάλι - Ένα ιδιαίτερο χειμωνιάτικο γλυκό

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Συνταγή για την κλασική ιταλική panna cotta με σπιτικό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Ό,τι πρέπει για τους χειμερινούς μήνες.

Υλικά:



Για το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι






2 πορτοκάλια



200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



150 γρ. νερό







Για την πανακότα





6 γρ. φύλλα ζελατίνης



350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%



150 γρ. γάλα, 3,5%



1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι



1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη



60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική







Για το σερβίρισμα





φύλλα δυόσμου



Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved