Κίνδυνος να πνιγούν τα παιδιά σας; Ποια φαγητά πρέπει να αποφεύγετε

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των γονιών είναι η στιγμή που πρέπει να αρχίσουν να ταΐζουν στερεά τροφή τα παιδιά τους. Θα καταλάβετε τη στιγμή όταν αρχίσουν να δείχνουν ενδιαφέρον στο δικό σας φαγητό. Δεν μπορούν όμως να τα φάνε όλα, καθώς κάποια φαγητά δεν είναι εύκολο να τα μασήσουν και κινδυνεύουν να πνιγούν.

Οι παιδίατροι προτείνουν να δίνετε γάλα ή να θηλαζετε τα παιδιά σας για το πρώτο εξάμηνο. Αφού ξεκινήσουν να τρώνε κανονικό φαγητό πρέπει να αποφεύγετε κάποια πράγματα που μοιάζουν ακίνδυνα.

Για παράδειγμα:

Το μέλι, όσο θρεπτικό και να θεωρείται πρέπει να αποφεύγεται. Περιέχει τοξίνες που μπορεί να μην μπορέσει το παιδί σας απλά να χωνέψει, δεν θα κινδυνεύσει να πνιγεί όμως. Το ίδιο συμβαίνει και με το αγελαδινό γάλα.

Το φυστικοβούτυρο είναι ακόμη ένα προϊόν που δεν πρέπει να δίνετε στα παιδιά σας. Είναι δύσκολο για τον οισοφάγο τους, ο οποίος ακόμη διαμορφώνεται, να καταπιεί το φυστικοβούτυρο.

Μεγάλα κομμάτια φαγητού επίσης μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό. Το πιο σωστό σχήμα που μπορείτε να τους δίνετε είναι αυτό του αρακα. Κόψτε τα φρούτα και τα λαχανικά σε τόσο μικρά κομμάτια και το ίδιο να κάνετε και με το κρέας.

Αποφύγετε τις σκληρές καραμέλες, ολόκληρα κομμάτια λαχανικά, σταφίδες και ποπκόρν.

Ακόμη και τα ζελεδάκια και τα ζαχαρωτά είναι επικίνδυνα.

Τα χοτ - ντογκ είναι κάτι εύκολο στο να το φτιάξετε, αλλά δεν κάνει να το δώσετε στα παιδιά σας πριν γίνουν τριών ετών.

Να παρακολουθείτε τα παιδιά σας ενώ τρώνε. Πολλές φορές κρατούν φαγητό και γεμίζουν το στόμα τους με μεγάλες μπουκιές, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον δεν καταπίνουν σωστά.

Καμιά φορά το φαγητό χρησιμοποιείται και ως μέθοδος για να χαλαρώσουν. Όπως για παράδειγμα, ως σνακ στο αυτοκίνητο. Είναι όμως πολύ επικίνδυνο, εάν πατήσετε κάποιο φρένο και το καρεκλάκι μετακινηθεί προς τα πίσω.

Εάν τα παρακολουθείτε, μπορείτε να καταλάβετε πότε υπάρχει πρόβλημα και πάνε να πνιγούν. Μάθετε πρώτες βοήθειες έτσι ώστε να τα βοηθήσετε σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο. Να φροντίζετε το ίδιο να συμβαίνει και με την μπεϊμπισίτερ που έχετε προσλάβει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved