Μια εύκολη συνταγή για το διάσημο αμερικάνικο κέικ καρότου με παντεσπάνι και επικάλυψη από τυρί κρέμα!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
600 γρ. καρότα
225 γρ. σπορέλαιο
375 γρ. ζάχαρη καστανή
5 αβγά
375 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κοφτή σόδα μαγειρική
3/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3/4 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.σ. κανέλα
Για το frosting
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. τυρί κρέμα, κρύο, από το ψυγείο
Για το σερβίρισμα
παστέλι, κομμένο σε κομμάτια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής akispetretzikis.com