Μεσογειακή galette ολικής άλεσης με ελιές – Νόστιμη και υγιεινή τάρτα
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Σας αρέσουν οι τάρτες; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για σπιτική τάρτα ολικής άλεσης με ελιές, φέτα και ρίγανη!
Υλικά
Για τη ζύμη
200 γρ. βούτυρο, παγωμένο
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 αβγό, μεσαίο
1 κ.σ. νερό
αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
Για τη γέμιση
250 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. φέτα
100 γρ. πάστα ελιάς
1 κ.σ. ρίγανη
πιπέρι
50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 σκ. σκόρδο
Για το σερβίρισμα
ρίγανη
ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com