Το παντζάρι δεν είναι μόνο νόστιμο ως σαλάτα. Μπορείτε να φτιάξετε με παντζάρι ένα αρωματικό κέικ προσθέτοντας ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Υλικά
Για το κέικ
1 παντζάρι, βρασμένο
40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τη φόρμα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
4 κρόκους, από μέτρια αβγά
2 βανιλίνες
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
120 γρ. μέλι
4 ασπράδια, από μέτρια αβγά
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα γιαουρτιού
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
30 γρ. μέλι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
100 γρ. μύρτιλα (blueberries)
100 γρ. σμέουρα (raspberries)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com