Κέικ βανίλιας με παντζάρι - Διαφορετικό και πεντανόστιμο
Μια ακόμα συνταγή για κέικ.
Το παντζάρι δεν είναι μόνο νόστιμο ως σαλάτα. Μπορείτε να φτιάξετε με παντζάρι ένα αρωματικό κέικ προσθέτοντας ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Υλικά
Για το κέικ
1 παντζάρι, βρασμένο
40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τη φόρμα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
4 κρόκους, από μέτρια αβγά
2 βανιλίνες
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
120 γρ. μέλι
4 ασπράδια, από μέτρια αβγά
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα γιαουρτιού
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
30 γρ. μέλι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
100 γρ. μύρτιλα (blueberries)
100 γρ. σμέουρα (raspberries)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com