Moelleux φράουλα – Σοκολατένιο, εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Αν σας αρέσει η σοκολάτα δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτό το νόστιμο γλυκό με μαρμελάδα φράουλα. Είναι έτοιμο σε 30 λεπτά.
Υλικά
Για τα moelleux
400 γρ. dulce de leche
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό, μέτριο
2 κρόκους, από μέτρια αβγά
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, για τις φόρμες
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική, για τις φόρμες
Για τη σάλτσα σοκολάτας
200 ml κρέμα γάλακτος 35%
200 ml γάλα, 3,5%
200 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1/2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
1 κ.γ. πιπέρι , ροζ
Για το σερβίρισμα
κας-κας καρδούλες
φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com