Συνταγή για σπιτικά αφράτα φαλάφελ με κινόα, ρεβίθια και ανατολίτικα μπαχαρικά. Ένα θρεπτικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Για το χούμους
100 γρ. ρεβίθια
1/2 κ.γ. αλάτι
650 γρ. νερό
50-70 γρ. ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/2 σκ. σκόρδο, προαιρετικά
40 γρ. ταχίνι
1/2 κ.γ. κοφτό κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Για τα φαλάφελ
50 γρ. κινόα
120 γρ. νερό
150 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
10 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
1/4 ματσάκι κόλιανδρο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
1 αγγούρι
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
2 αραβικές πίτες
150 γρ. χούμους
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com