Υγιεινό γλυκάκι με μόλις τρία υλικά - Δεν έχει ζάχαρη, δεν θέλει ψήσιμο (vid)

  • Αυτό το γλυκό είναι έτοιμο σε 10 λεπτά
  • Είναι υγιεινό και εύκολο γλυκό που μπορείτε να το φτιάξετε ανά πάσα στιγμή.
Υγιεινό γλυκάκι με μόλις τρία υλικά - Δεν έχει ζάχαρη, δεν θέλει ψήσιμο (vid)

Όταν η επιθυμία των παιδιών για γλυκό είναι μεγάλη, αποφύγετε τα έτοιμα σνακ με τις πολλές θερμίδες και τα λιπαρά.

Μπορεί να είναι η εύκολη λύση, όμως σίγουρα δεν είναι η πιο υγιεινή. Και επειδή τα παιδιά είναι σημαντικό να τρέφονται σωστά από μικρή ηλικία, καλό είναι, όταν μπορείτε, να τους δίνετε σπιτικά γλυκά.

Και επειδή γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που έχετε είναι περιορισμένος, αναζητούμε συνταγές που δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και γρήγορες.

Όπως και η σημερινή μας πρόταση για ένα γλυκό με φιστίκια και χουρμάδες. Με τρία υλικά και χωρίς ψήσιμο, θα το έχετε έτοιμο σε δέκα λεπτά.

Χουρμάδες

Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ίση αναλογία, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετική πηγή ενέργειας. Το υπόλοιπο 20% αποτελείται από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.
Συγκεκριμένα, 100 γρ. χουρμάδων αποδίδουν περίπου 280 kcal, ενώ μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον το 15% των ημερήσιων αναγκών μας στα παραπάνω μέταλλα.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα και θερμίδες, πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

xourmades gliko

Πώς θα φτιάξετε αυτό το νοστιμότατο γλυκάκι

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ψητά φιστίκια χωρίς αλάτι (300 γρ.)
  • 2 φλιτζάνια χουρμάδες (450 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι (140 γρ.)
  • 40 γραμμάρια λευκής σοκολάτας χωρίς ζάχαρη για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε τα φιστίκαι στο multi και τα αλέθετε καλά.
  • Καθαρίζετε τους χουρμάδες και τους πολτοποιείτε κι αυτούς στο multi.
  • Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα φιστίκια και τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
  • Πλάθετε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και τις πασπαλίζετε με το σουσάμι.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα γλυκάκια σκέτα ή σε χαρτάκια ανοίγοντας μια τρύπα στη μέση με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Το γλυκάκια σας είναι έτοιμα, αν ωστόσο, κάνετε κέφι, λιώνετε την λευκή σοκολάτα, την βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε την μικρή τρύπα του γλυκού.




© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved