Υγιεινό γλυκάκι με μόλις τρία υλικά - Δεν έχει ζάχαρη, δεν θέλει ψήσιμο (vid)

  • Αυτό το γλυκό είναι έτοιμο σε 10 λεπτά
  • Είναι υγιεινό και εύκολο γλυκό που μπορείτε να το φτιάξετε ανά πάσα στιγμή.

Όταν η επιθυμία των παιδιών για γλυκό είναι μεγάλη, αποφύγετε τα έτοιμα σνακ με τις πολλές θερμίδες και τα λιπαρά.

Μπορεί να είναι η εύκολη λύση, όμως σίγουρα δεν είναι η πιο υγιεινή. Και επειδή τα παιδιά είναι σημαντικό να τρέφονται σωστά από μικρή ηλικία, καλό είναι, όταν μπορείτε, να τους δίνετε σπιτικά γλυκά.

Και επειδή γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που έχετε είναι περιορισμένος, αναζητούμε συνταγές που δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και γρήγορες.

Όπως και η σημερινή μας πρόταση για ένα γλυκό με φιστίκια και χουρμάδες. Με τρία υλικά και χωρίς ψήσιμο, θα το έχετε έτοιμο σε δέκα λεπτά.

Χουρμάδες

Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ίση αναλογία, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετική πηγή ενέργειας. Το υπόλοιπο 20% αποτελείται από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.
Συγκεκριμένα, 100 γρ. χουρμάδων αποδίδουν περίπου 280 kcal, ενώ μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον το 15% των ημερήσιων αναγκών μας στα παραπάνω μέταλλα.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα και θερμίδες, πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Πώς θα φτιάξετε αυτό το νοστιμότατο γλυκάκι

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ψητά φιστίκια χωρίς αλάτι (300 γρ.)
  • 2 φλιτζάνια χουρμάδες (450 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι (140 γρ.)
  • 40 γραμμάρια λευκής σοκολάτας χωρίς ζάχαρη για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε τα φιστίκαι στο multi και τα αλέθετε καλά.
  • Καθαρίζετε τους χουρμάδες και τους πολτοποιείτε κι αυτούς στο multi.
  • Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα φιστίκια και τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
  • Πλάθετε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και τις πασπαλίζετε με το σουσάμι.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα γλυκάκια σκέτα ή σε χαρτάκια ανοίγοντας μια τρύπα στη μέση με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Το γλυκάκια σας είναι έτοιμα, αν ωστόσο, κάνετε κέφι, λιώνετε την λευκή σοκολάτα, την βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε την μικρή τρύπα του γλυκού.




© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved