Υγιεινό γλυκάκι με μόλις τρία υλικά - Δεν έχει ζάχαρη, δεν θέλει ψήσιμο (vid)
- Αυτό το γλυκό είναι έτοιμο σε 10 λεπτά
- Είναι υγιεινό και εύκολο γλυκό που μπορείτε να το φτιάξετε ανά πάσα στιγμή.
Όταν η επιθυμία των παιδιών για γλυκό είναι μεγάλη, αποφύγετε τα έτοιμα σνακ με τις πολλές θερμίδες και τα λιπαρά.
Μπορεί να είναι η εύκολη λύση, όμως σίγουρα δεν είναι η πιο υγιεινή. Και επειδή τα παιδιά είναι σημαντικό να τρέφονται σωστά από μικρή ηλικία, καλό είναι, όταν μπορείτε, να τους δίνετε σπιτικά γλυκά.
Και επειδή γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που έχετε είναι περιορισμένος, αναζητούμε συνταγές που δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και γρήγορες.
Όπως και η σημερινή μας πρόταση για ένα γλυκό με φιστίκια και χουρμάδες. Με τρία υλικά και χωρίς ψήσιμο, θα το έχετε έτοιμο σε δέκα λεπτά.
Χουρμάδες
Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ίση αναλογία, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετική πηγή ενέργειας. Το υπόλοιπο 20% αποτελείται από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.
Συγκεκριμένα, 100 γρ. χουρμάδων αποδίδουν περίπου 280 kcal, ενώ μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον το 15% των ημερήσιων αναγκών μας στα παραπάνω μέταλλα.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα και θερμίδες, πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
Πώς θα φτιάξετε αυτό το νοστιμότατο γλυκάκι
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ψητά φιστίκια χωρίς αλάτι (300 γρ.)
- 2 φλιτζάνια χουρμάδες (450 γρ.)
- 1 φλιτζάνι σουσάμι (140 γρ.)
- 40 γραμμάρια λευκής σοκολάτας χωρίς ζάχαρη για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ρίχνετε τα φιστίκαι στο multi και τα αλέθετε καλά.
- Καθαρίζετε τους χουρμάδες και τους πολτοποιείτε κι αυτούς στο multi.
- Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα φιστίκια και τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθετε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και τις πασπαλίζετε με το σουσάμι.
- Μπορείτε να σερβίρετε τα γλυκάκια σκέτα ή σε χαρτάκια ανοίγοντας μια τρύπα στη μέση με μια ξύλινη κουτάλα.
- Το γλυκάκια σας είναι έτοιμα, αν ωστόσο, κάνετε κέφι, λιώνετε την λευκή σοκολάτα, την βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε την μικρή τρύπα του γλυκού.