Τσικνοπέμπτη: Ψήστε αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα μυρωδικών

Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την καλύτερη συνταγή.

Τσικνοπέμπτη: Ψήστε αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα μυρωδικών

Αν δεν τσικνήσετε σε κάποια ταβέρνα μπορείτε να τιμήσετε την σημερινή ημέρα ψήνοντας μαλακά και ζουμερά παϊδάκια. Σερβίρετε με καλαμπόκι, σάλτσα κάππαρης, φρυγανισμένο ψωμί και φέτες λεμονιού.

Υλικά

Για τα παϊδάκια

1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τα καλαμπόκια

4 καλαμπόκια, βρασμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
αλάτι

Για τη σάλτσα κάππαρης

1/2 ματσάκι φύλλα κόλιανδρου
2 κ.σ. κάππαρη
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. νερό, από το βάζο της κάππαρης
50 γρ. ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 αντζούγια
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
φέτες λεμόνι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved