Συνταγή για νόστιμη τούρτα με ferrero rocher

Φτιάξτε εύκολα τούρτα με τα πιο νόστιμα σοκολατάκια, ferrero rocher.

Για το κέικ-παντεσπάνι:
150 γρ. βούτυρο ή βιτάμ,
125 γρ. ζάχαρη,
3 αυγά χωριστά κρόκοι-ασπράδια,
125 ml.γάλα ή κρέμα γάλακτος,
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
200 γρ. φαρίνα,
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,
2-3 κ.σ. κακάο.

Για την κρέμα-γλάσο:
200 γρ. βιτάμ,
200 γρ. κουβερτούρα,
5 κ.σ. μερέντα,
5-6 τριμμένα ferrero.

Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν και το κακάο σε μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά να ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, συνεχίζουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το αλεύρι-κακάο να ενσωματωθεί καλά. Τέλος ρίχνουμε λίγη λίγη την μαρέγκα ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά. Παίρνουμε (κατά προτίμηση) 2 στρογγυλά ταψάκια ,τα λαδώνουμε καλά και τα πασπαλίζουμε αλεύρι. Μοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν, ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι, σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Χτυπάμε στο μίξερ βιτάμ και μερέντα καλά, προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας καλά να ενωθούν. Παίρνουμε 5-6 σοκολατάκια ferrero και τα πιέζουμε με την παλάμη μας να «σπάσουν» ελαφρά. Κόβουμε πολύ λίγο το επάνω μέρος των κέικ για να ισιώσουν. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο κέικ-παντεσπάνι, απλώνουμε την μισή κρέμα- γλάσο, επάνω ρίχνουμε τα σπασμένα σοκολατάκια. Επάνω ακουμπάμε το δεύτερο κέικ, πιέζουμε ελαφρά να ενώσει με την κρέμα. Καλύπτουμε γρήγορα όλη την τούρτα με το σοκολατένιο γλάσο-κρέμα να μην μας πήξει η σοκολάτα, διακοσμούμε με ferrero και τριμμένα φουντούκια. Με φουντούκια μπορούμε να καλύψουμε και γύρω γύρω την τούρτα! Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 4-5 ώρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved