Ζουμερό μοσχάρι μουσταρδάτο και πολέντα με αρακά
Διαφορετική και νόστιμη συνταγή για μοσχάρι.
Το μοσχάρι εκτός από κοκκινιστό και λεμονάτο μπορεί να μαγειρευτεί και με άλλους τρόπους. Όπως με σάλτσα μουστάρδας και νόστιμη πολέντα με αρακά. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή.
Υλικά
Για την πολέντα
1/2 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών
150 γρ. πολέντα
150 γρ. γάλα εβαπορέ
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
πιπέρι
θυμάρι, φρέσκο
Για τον αρακά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. αρακά
αλάτι
πιπέρι
5-6 φύλλα δυόσμου
1 κ.σ. βούτυρο
Για τη ντομάτα
3 ντομάτες, κομμένες στη μέση
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τις μπριζόλες
αλάτι
πιπέρι
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο
2 σκ. σκόρδο
4-5 κλ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
1-2 κ.σ. βούτυρο
70 ml κρασί κόκκινο
150 γρ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
θυμάρι, φρέσκο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com