Πεντανόστιμη συνταγή για παιδιά: Γιουβαρλάκια κοκκινιστά
Ποιος είπε ότι τα γιουβαρλάκια τρώγονται μόνο αυγολέμονο;
Αν τα παιδιά δεν τρώνε τα κλασικά γιουβαρλάκια, σας έχουμε πρόταση: γιουβαρλάκια με σάλτσα ντομάτας και ρύζι. Είναι γευστικότατα.
Υλικά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βασιλικό, ξερό
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ρύζι γλασέ
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
700 γρ. ντομάτα κονκασέ
700 γρ. νερό
2 καρότα
1 κ.σ. γεμάτη ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι
βασιλικό
φέτα
ψωμί
ρίγανη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com