Χοιρινό με κάρι – Για τους λάτρεις της Ινδικής κουζίνας και όχι μόνο

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Χοιρινό με κάρι – Για τους λάτρεις της Ινδικής κουζίνας και όχι μόνο

Φτιάξτε ένα ζουμερό χοιρινό με πικάντικη σάλτσα κάρι. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι, τορτίγιες, κόλιανδρο και λάιμ.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό, λαιμό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.γ. κύμινο
πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
20 γρ. τζίντζερ
1 πιπεριά τσίλι
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
1 κ.σ. σουμάκ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι
2 κύβους λαχανικών
700 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
τορτίγιες
κόλιανδρο
λάιμ

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved