Χοιρινό με κάρι – Για τους λάτρεις της Ινδικής κουζίνας και όχι μόνο

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε ένα ζουμερό χοιρινό με πικάντικη σάλτσα κάρι. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι, τορτίγιες, κόλιανδρο και λάιμ.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό, λαιμό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.γ. κύμινο
πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
20 γρ. τζίντζερ
1 πιπεριά τσίλι
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
1 κ.σ. σουμάκ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι
2 κύβους λαχανικών
700 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
τορτίγιες
κόλιανδρο
λάιμ

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved