Αφράτα μπισκότα πορτοκαλιού με σοκολάτα - Χωρίς γάλα, χωρίς ζύμωμα

  • Εύκολα μπισκότα με άρωμα πορτοκαλιού
  • Μέσα σε πέντε λεπτά έχετε έτοιμη τη ζύμη
Αφράτα μπισκότα πορτοκαλιού με σοκολάτα - Χωρίς γάλα, χωρίς ζύμωμα
you tube / Quick Simple & Delicious

Τα πορτοκάλια αυτή την εποχή είναι ζουμερά και πολύ γλυκά. Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξετε ένα γλυκό με άρωμα και γεύση πορτοκαλιού.

Με αφορμή το τριήμερο των Απόκρεων και ανεξάρτητα απο το αν μείνετε ή φύγετε, μπείτε στην κουζίνα για να ψήσετε μπισκότα πορτοκαλιού.

Αν πάτε εκδρομή τα παίρνετε μαζί σας ( τα παιδιά πάντα ζητούν να φάνε κάτι νόστιμο και γλυκό) ενώ αν είστε σπίτι σας, θα τα τιμήστε δεόντως.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη. Για την ακρίβεια μέσα σε πέντε λεπτά θα έχετε έτοιμη τη ζύμη, την οποία δεν θα πλάσετε και τα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας θα είναι έτοιμα σε 15-20 λεπτά.

portokali

Υλικά

  • 1 μέτριο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (100 γρ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού (100 ml)
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι (100 ml)
  • 8 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (300 γρ.)
  • 1/2 ψιλοκομμένη σοκολάτα (60 γρ.)
  • ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε με το σύρμα.
  • Προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι, ανακατεύετε και ρίχνετε το λάδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και 2- 3 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύετε καλά , ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο , προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και με μια σπάτουλα αναμείξτε τη ζύμη.
  • Σε ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι βάζετε τη ζύμη (ποσότητα κουταλιού). Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και ψήνετε στους 180 C για 15- 20 λεπτά .

Τα μπισκότα σας είναι έτοιμα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved