Πώς να μαγειρέψετε τα μύδια; Κοκκινιστά φυσικά
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Ένα νόστιμο φαγητό με μύδια, πατάτες, κολοκύθια και σάλτσα ντομάτας στον φούρνο! Σβήστε με λευκό κρασί για έξτρα γεύση.
Υλικά
300 γρ. πατάτες baby
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
2 κολοκυθάκια
2 σκ. σκόρδο
40 γρ. κονιάκ
40 γρ. κρασί λευκό
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.σ. μέλι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
30 γρ. κάππαρη
700 γρ. μύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. μαϊντανό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
100 γρ. φέτα
ρίγανη, φρέσκια
πιπέρι
φέτες ψωμί
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com