Ζυμώστε από σήμερα το ζυμάρι για να γίνει η λαγάνα αφράτη και τραγανή. Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, θα την ψήσετε και θα την έχετε έτοιμη για το πρωινό με τα παιδιά ή για να τη φάτε μαζί με χαλβά.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι σκληρό
350 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ. μαγιά ξηρή
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
12 γρ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το άλειμμα
2 κ.σ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
σουσάμι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com