Κέικ αμυγδάλου με καραμέλα - Ιδιαίτερο και πολύ εύκολο
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Υγρό και νόστιμο κέικ αμυγδάλου που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι. Μία ιδιαίτερη συνταγή από τη Γαλικία της Ισπανίας.
Υλικά:
750 γρ. dulce de leche
4 αβγά
220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
170 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αμύγδαλα, σε σκόνη
120 γρ. χυμό μήλου
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com