Ανοιχτή πρασόπιτα με φέτα και τραχανά - Τραγανή και νόστιμη
Πώς θα τη φτιάξετε.
Συνταγή για αλμυρή πίτα με σπιτικό φύλλο και γέμιση με τυρί κρέμα και γλυκό τραχανά.
Υλικά
Για το φύλλο
300 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. καλαμποκάλευρο
10 γρ. αλάτι
40 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. νερό
Για τη γέμιση
750 γρ. πράσα, καθαρισμένα
1 κρεμμύδι
50 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του ταψιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
100 γρ. τραχανά γλυκό
100 γρ. τυρί κρέμα
2 αβγά, μέτρια
300 γρ. φέτα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα των φύλλων
120 γρ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com