Η συνταγή του Άκη για πικάντικη μηλόπιτα με τζίντζερ
Μία ιδιαίτερη συνταγή για μηλόπιτα που αξίζει να δοκιμάσετε.
Συνταγή για μηλόπιτα με ζύμη πάστα φλώρας και λεμονιένια γέμιση με τζίντζερ.
Υλικά:
Για τη ζύμη πάστα φλώρα:
320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. σιμιγδάλι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. βούτυρο
3 αβγά
2 λοβούς βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γέμιση:
1 1/2 κιλό μήλα, κόκκινα και πράσινα κομμένα σε κυβάκια 1-2 εκ.
75 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
50 ml κονιάκ
20 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, για πασπάλισμα
γάλα, λίγο για άλειμμα
παγωτό, για σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com