Συνταγή για νόστιμη γεμιστή πατάτα με μπέικον και τυρί

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για τα παιδιά που λατρεύουν τις πατάτες.

Συνταγή για νόστιμη γεμιστή πατάτα με μπέικον και τυρί

Θα την λατρέψτε και οι μανούλες αφού αντί για μπείκον και τυρί μπορείτε να βάλετε και άλλα υλικά που έχουν περισσέψει από το χθεσινό μαγείρεμα!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους (με τη φλούδα πλυμμένη ή χωρίς)
250 γρ. κρεμώδες τυρί
100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή άλλο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας
1 φέτα μπέικον για κάθε πατάτα
αλάτι
πιπέρι

Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες (με τη φλούδα ή χωρίς) σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν έως το κέντρο τους, χωρίς όμως να διαλυθούν. Για να ελέγξουμε αν έγιναν, τις τρυπάμε με ένα ξύλινο καλαμάκι. Για να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε στη χύτρα ταχύτητος. Λογικά, δεν χρειάζονται περισσότερο από 5 λεπτά. Αφού βράσουν οι πατάτες, τις κρυώνουμε κάτω από κρύο νερό, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι τις «σκάβουμε» λίγο φτιάχνοντας έτσι ένα κέλυφος σαν «βαρκούλα». Τη «σάρκα» της πατάτας που αφαιρούμε τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Προσθέτουμε στο μπολ με τη σάρκα πατάτας το κρεμώδες τυρί, τη γραβιέρα, το μυρωδικό που επιλέξαμε και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά με το πιρούνι, πιέζοντας ώστε να λιώσει η πατάτα και να αναμειχθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Έχουμε δύο επιλογές: ή ψιλοκόβουμε το μπέικον, το προσθέτουμε στο μείγμα και με αυτό γεμίζουμε τις πατάτες ή τις γεμίζουμε με το μείγμα και τυλίγουμε κάθε πατάτα με μια φέτα μπέικον. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσίσει ελαφρώς η επιφάνεια. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved