Nηστίσιμα κεφτεδάκια από πλιγούρι με κόκκινη σάλτσα

Νόστιμα και λαχταριστά.

Nηστίσιμα κεφτεδάκια από πλιγούρι με κόκκινη σάλτσα

Συνταγή για σπιτικά, ζουμερά και μαμαδίστικα κεφτεδάκια χωρίς κρέας και με πολλά μυρωδικά.

Υλικά

Για το πλιγούρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο
180 γρ. πλιγούρι
240 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε μικρά κομμάτια
50 γρ. νερό
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
1 κ.σ. μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα

Για τη σάλτσα

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 στικ κανέλα
3 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 ντομάτες, τριμμένες
300 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι
φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved