Φτιάξτε γεμιστά θαλασσινών με πλιγούρι - Νηστίσιμα και νόστιμα
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Αν αναρωτιέστε τι να φτιάξετε πάλι σήμερα, σας προτείνουμε γεμιστά αλλά όχι με ρύζι, μόνο με θαλασσινά και πλιγούρι. Ένα λαδερό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
5 ντομάτες
5 πιπεριές πράσινες
150 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 φινόκιο
1 καρότο
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
250 γρ. καλαμαράκια
250 γρ. μύδια, ψίχα
250 γρ. πλιγούρι
50 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com