Mια παραλλαγή του παραδοσιακού μουσακά με αγκινάρες αντί για μελιτζάνες, κιμά και αφράτη μπεσαμέλ.
Υλικά
1.200 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
1 κρεμμύδι, ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 λεμόνι, τις φλούδες του
2 κλ. δεντρολίβανο
5-6 κ.σ. κρέμα λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/3 ματσάκι μαϊντανό
Για τον κιμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 στικ κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κύβο κότας
6-7 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
750 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
3 κρόκους
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
μυρωδικά, φρέσκια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com