Μουσακάς με αγκινάρες και σπιτική μπεσαμέλ
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Mια παραλλαγή του παραδοσιακού μουσακά με αγκινάρες αντί για μελιτζάνες, κιμά και αφράτη μπεσαμέλ.
Υλικά
1.200 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
1 κρεμμύδι, ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 λεμόνι, τις φλούδες του
2 κλ. δεντρολίβανο
5-6 κ.σ. κρέμα λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/3 ματσάκι μαϊντανό
Για τον κιμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 στικ κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κύβο κότας
6-7 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
750 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
3 κρόκους
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
μυρωδικά, φρέσκια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com